Počinje izgradnja Omladinskog kulturnog centra u Grčici

Nakon sastanka povjerenika MZ Grčica, Vedrana Jovičića, sa gradonačelnikom Sinišom  Milićem i Srđanom Blažićem, šefom Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, pokrenute su konkretne aktivnosti u vezi sa početkom izgradnje Omladinskog kulturnog centra u ovoj mjesnoj zajednici.

Postojeća sredstva od 215.000 KM koja su obezbijeđena kapitalnim budžetom za 2012. godinu aktiviraće se za izgradnju prve faze koja podrazumijeva građevinske radove, zidanje i pokrivanje objekta.

Jovičić je naglasio da ima obećanja nadležnih da će se, u kapitalnom budžetu za ovu godinu, obezbijediti i kompletan ostatak novca za dovršetak objekta.

Prema grubim procjenama biće potrebno još oko 800.000 KM.

Centar će sadržavati prostor za razne kulturno- sportske aktivnosti koje će se odvijati u saradnji sa drugim srodnim društvima iz Brčkog, a planirana je i arheološko-muzejska postavka. Površina centra u Grčici će iznositi oko 1.300 metara kvadratnih.

Rok za završetak gradnje je kraj 2018. godine. Centar će se nalaziti na lokaciji bivše ODP „Tehnograđa“, kod zgrade MZ Grčica.

 

 

(radiobrcko.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *