Za pohvalu: Stanovnici Ilićke čistili svoje naselje

Stanovnici brčanskog naselja Ilićka juče su učestvovali u akciji za svaku pohvalu.

Naime, na inicijativu mjesne zajednice, brojni stanovnici Ilićke odlučili su da zajedničkim snagama očiste svoje naselje i učine okolinu ljepšom.

Damjan Dundžić, predsjednik MZ Ilićka, kaže da je ideja rođena spontano, iz želje da se kod građana, naročito najmlađih, probudi osjećaj ljubavi i brige prema okolini.

“U želji da podignemo svijest o zaštiti životne sredine, došli smo na ideju organizovanja akcije kupljenja smeća po zelenim površinama u našem naselju. Osnovna ideja bila je da se najmlađima usadi svijest o zaštiti životne sredine i da shvate da smeće bačeno na cestu neko mora pokupiti”, kaže Dundžić.

Ipak, jasan je predsjednik MZ Ilićka, nisu najmlađi naš najveći problem.

“Pominjem djecu, ali ta svijest fali i nama odraslima, jer na kraju krajeva mi smo ti koji smo im primjer i sve polazi od nas”, dodaje on.

MZ Ilićka ne staje, nova akcija najavljena je već za dvadesetak dana, kada očekuju još veći odziv stanovnika i još više očišćenih površina.

“Ovo može prerasti u redovne akcije, a cilj je da se animira što više mještana naselja kako bismo i na taj način probudili svijest ljudi. Iskreno, najdraže bi mi bilo da oni koji smeće bacaju po putu osjete makar malu dozu stida za ono što rade”, zaključuje Dundžić.

(nula49.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *