Za samozapošljavanje u poljoprivredi dodatnih 500.000 maraka

Odjeljenje za poljoprivredu brčanske Vlade, od ove godine  usmjerava 500.000 KM za samozapošljavanje, prije svega mladih  i žena u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje na područiju Distrikta.

“Ovdašnji Zavod za zapošljavanje će za ove namjene, pojedinačno isplaćivati između 15.000 i 20.000 maraka. Ostvarenje je planirano kroz projekte koji će imati za cilj da, prvenstveno mladi i žene svoju egzistenciju ostvaruju kroz jačanje poljoprivrede unutar svog domaćinstva, te da se na taj način registruju kao zaposlenici unutar vlastitog gazdinstva”, rekao je šef Odjeljenja Saša Tanić.

Realizacija pojedinačno dobijenih sredstava će biti nadzirana od strane resornog Odjeljenja u periodi od tri do pet godina, precizirao je Tanić.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

One thought on “Za samozapošljavanje u poljoprivredi dodatnih 500.000 maraka

  • 05/02/2018 at 16:28
    Permalink

    Do sada je podsticaj bio bacanje para odnosno dijeljenje podsticaja izmedju onoga koji odobrava i poljoprivrednika. Niko nije imao nikakvu obavezu. Znaci u ekonomsko smislu daje se pidsticaj da se snizi cijena robe a kolko vidimo sve skuplja.znaci novac je gurnut u dzepove bez dodatnih ulaganja.To je kriminal.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *